Οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα βρίσκονται κάτω από τους προβολείς διεθνών ΜΜΕ, τα οποία, παραθέτοντας  πληροφορίες ανταποκριτών τους στην Αθήνα, μιλούν για κάλπες στις 6 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, Reuters και Wall Street Journal μιλούν για τη συνάντηση Παπαδήμου-Παπούλια, αργότερα την Τετάρτη, μετά το πέρας της οποίας θα ανακοινωθεί και επισήμως, πλέον, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Επισημαίνεται η ιδιαιτερότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, της «πρώτης από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση χρέους το 2009», τονίζει το Reuters, «φέρνοντας τη χώρα στη χειρότερη οικονομική ύφεση από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με την ανεργία σε τιμές ρεκόρ και το ευρώ να συγκλονίζεται».

Όσο για τη Wall Street Journal, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «η ελληνική Βουλή είχε την τελευταία συνεδρίαση πριν τη διάλυσή της, την περασμένη Τρίτη, ανοίγοντας, στην ουσία, το δρόμο για την προεκλογική περίοδο στη χώρα». Δεν παρέλειψε δε να υπογραμμίσει ότι, «η μεταβατική κυβέρνηση πέρασε το τελευταίο σχέδιο νόμου της θητείας της, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του ποσού της νέας δανειακής σύμβασης».

Reuters και Wall Street Journal έκαναν, επίσης, αναφορά στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Mega, γράφοντας πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κατοχυρώνουν», μέχρι στιγμής, μόνο 32,4%, πράγμα που σημαίνει, απαραιτήτως, συγκυβέρνηση, με ακόμα έξι κόμματα να «στελεχώνουν» τη Βουλή.

Η είδηση της πιθανότερης ημερομηνίας των εθνικών εκλογών απασχόλησε και πολλά άλλα διεθνή Μέσα, ανάμεσά τους, οι Irish Times, Toronto Star και AsiaOne.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook