Περίπου 204.000 οχήματα, όλων των κατηγοριών, τέθηκαν σε ακινησία, το τελευταίο πεντάμηνο, δηλαδή από 1ης Νοεμβρίου του 2011 έως 29 Μαρτίου του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου αναφέρει, σε έγγραφό του, ότι προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εικόνα για τα αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, καθώς για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων «εταιρειών ενοικίασης», η ακινησία θα αρθεί πριν το καλοκαίρι και- σύμφωνα με τη νομοθεσία- στις περιπτώσεις αυτές τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται κανονικά.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση για χρέωση τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών είναι, πάντως, αρνητική γιατί, όπως σημειώνει ο κ. Οικονόμου, σε αυτή την περίπτωση ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων θα επέλεγαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία και να τα κυκλοφορούν ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, μέτρο που θα οδηγούσε στην απώλεια από το Δημόσιο σημαντικών εσόδων και «αυτό, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, δεν είναι επιθυμητό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook