Μία ξεχωριστή και Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους πρώτους επισκέπτες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Δημοτική Αρχή, η ΔΑΕΑΝ, η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου, η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, το Λιμενικό Ταμείο, ο Σύλλογος Εμπόρων, ο Σύλλογος Εστίασης και καφέ μπαρ, η Ακαδημία Χορού Γιαννίκου-Ταμιωλάκη με το μουσικό κρητικό συγκρότημα τους.

Το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris παρέμεινε στον Άγιο Νικόλαο όλη την ημέρα και οι επιβάτες και το πλήρωμα, επισκέφθηκαν την πόλη και ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής .

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί του πλοίου κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή κρητική μουσική με λίρα και λαούτο ενώ παράλληλα γεύτηκαν τα κρητικά εδέσματα και ποτά που τους προσφέρθηκαν.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης καλωσόρισε τους επιβάτες και το πλήρωμα του Golden Iris στον Άγιο Νικόλαο υπογραμμίζοντας ότι είναι οι πρώτοι επισκέπτες κρουαζιέρες στο λιμάνι . Απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον πλοίαρχο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Ελπίζω να είναι μία καλή αρχή και να έχουμε αρκετά πλοία στο φιλόξενο και ήσυχο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Επιθυμούμε επίσης να έχουμε στο γραφικό Μιραμπέλλο πολλούς επισκέπτες στην νέα τουριστική σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Σήμερα η κρουαζιέρα αποτελεί μία μεγάλη δύναμη για τον τουρισμό της περιοχής μας και στηρίζει οικονομικά και κοινωνικά πολλούς επαγγελματίες οι οποίοι έχουν σημαντικό όφελος από αυτήν».