Τελευταία ενημέρωση 17.35

Τα πάνω κάτω φέρνει στο ‘’πράσινο‘’ ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου η είδηση του flashnews.gr, η οποία επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο.

Ερωτηματικό αποτελούσε εξ αρχής η δεύτερη περιφέρεια που θα επέλεγε ο κος Βενιζέλος αφού η υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης στην οποία παραδοσιακά εκλέγεται ήταν δεδομένη.

Έτσι μιλώντας με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Μ. Τρίτης τους έκανε γνωστή την απόφαση του να είναι υποψήφιος στο Νομό Ηρακλείου, εκείνο ωστόσο που δεσεμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flashnews.gr είναι ότι τελικά μετά τις εκλογές θα κρατήσει την έδρα της συμπρωτεύουσας και έτσι δεν θα κόψει κάποιον υποψήφιο του Ηρακλείου.

 «Θέλω να τιμήσω την Κρήτη και θα είμαι υποψήφιος στο Ηράκλειο» είπε σε τοπικά στελέχη που άκουσαν με μούδιασμα την είδηση, αφού το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμη λιγότερες οι έδρες για τους Ηρακλειώτες υποψηφίους είναι ορατό. «Θα κρατήσω όμως την έδρα της Θεσσαλονίκης και όχι του Ηρακλείου» είπε στη συνέχεια για να τους καθησυχάσει.

Εκείνο που υποστηρίζουν όμως κύκλοι του τοπικού ΠΑΣΟΚ είναι ότι εφόσον στη Θεσσαλονίκη κόβεται με την εκλογή του κάποιο στέλεχος από τον πυρήνα του κομματικού του μηχανισμού (όπως π.χ. η Εύα Καΐλή) τότε εύκολα θα αναδιπλωθεί και θα στραφεί στην έδρα του Νομού Ηρακλείου.

Η είδηση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για την συγκρότηση ψηφοδελτίου στη σκιά της αποχώρησης Στρατάκη.

Μανώλης Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook