Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα επιτρέψει την δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από 68 καταστήματα των ΕΛΤΑ σε περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχουν ΚΕΠ, υπέγραψαν την Τετάρτη οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και Υποδομών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου και η βελτίωση των σχέσεων κράτους και πολίτη.

«Τα ΕΛΤΑ είναι αξιόπιστος φορέας και έχουν κάνει σημαντική πρόοδο» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημείωσε ότι για την εφαρμογή του εν λόγω μνημονίου θα αξιοποιηθούν η υπάρχουσα υποδομή και προσωπικό, προκειμένου να παράσχουν τα ΕΛΤΑ υπηρεσίες ΚΕΠ.

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι που θα επιλεγούν θα περάσουν από ειδικά σεμινάρια, προκειμένου να μάθουν την φύση του έργου των ΚΕΠ.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών, η οποία θα έλθει την 1η Ιανουαρίου 2013.

«Αυτό δημιουργεί την ανάγκη στα ΕΛΤΑ να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον. Υπάρχει ανάγκη για νέα προϊόντα. Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα να υπάρχει αυτή η συνεργασία και να συνδυάσουμε τις δύο υπηρεσίες» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, με τη συγκεκριμένη συνεργασία θα αυξηθούν οι χρήστες των ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι οι σχετικές δράσεις θα προχωρήσουν, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από τα ΕΛΤΑ το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρ.Βαρσάμης σημείωσε ότι πρόκειται «για μία σημαντική στιγμή», καθώς η συνεργασία με τα ΚΕΠ θα αποτελέσει μία νέα πηγή εσόδων και νέων δραστηριοτήτων, χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο συνεργασίας «ως πυλώνα και για άλλες συνεργασίες».

Η νέα υπηρεσία θα είναι έτοιμη γύρω στο Φθινόπωρο και για την ενεργοποίησή της χρειάζεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.