Μεγάλη πτώση κατέγραψε χθες (Μ.Τρίτη) η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, υποχωρώντας κατά 2,79 δολάρια στα 119,88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ σήμερα κινείται οριακά υψηλότερα στα 120,03 δολάρια ανά βαρέλι.

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο επτά εβδομάδων, λόγω των δυσμενών προβλέψεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (International Energy Agency, IEA) για τη ζήτηση πετρελαίου και της ανησυχίας ότι επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομία.

Η αύξηση των εισαγωγών της Κίνας τον Μάρτιο ήταν μικρότερη του αναμενόμενου, ενώ απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Σε μηνιαία έκθεσή της, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας μείωσε την πρόβλεψή της για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2012 και το 2013, ενώ αύξησε την πρόβλεψή της για την παραγωγή από τις χώρες εκτός του ΟΠΕΚ.

Ωστόσο, η μείωση της τιμής του «μαύρου χρυσού» ανακόπηκε μετά την είδηση ότι το Ιράν σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ισπανία και πιθανόν θα σταματήσει τις εξαγωγές στη Γερμανία και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook