Με 540 νέους αστυνομικούς ενισχύθηκε από σήμερα η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι ύστερα από ταχύρρυθμη εκπαίδευση θα ριχτούν αμέσως στη μάχη για την πρόληψη και την αποτροπή του εγκλήματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η ΔΙ.ΑΣ. πλέον αποτελείται από 2.876 αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου έχουν αναπτυχθεί 514 ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες καλύπτουν, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, το σύνολο των προγραμματισμένων τομέων. Οι δυνάμεις αυτές θα λειτουργούν προληπτικά, αλλά και αποτρεπτικά στον αγώνα για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ακόμη, αξίζει να τονιστεί ότι πριν από μία εβδομάδα 200 νέοι αστυνομικοί-ειδικοί φρουροί εντάχθηκαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Εως το τέλος του μήνα ολοκληρώνεται η ενίσχυσή της με τους τελευταίους περίπου 100 αστυνομικούς-ειδικούς φρουρούς, από το σύνολο των 1.000, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι θα αποτελέσουν το πλήρες σχέδιο ανάπτυξης της Δίκυκλης Αστυνόμευσης στην Αττική. Oι 540 αστυνομικοί- ειδικοί φρουροί παρακολούθησαν πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις πρακτικής εκπαίδευσης και άσκησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπαίδευση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με εκπαιδευτές προσωπικό του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης Αττικής, της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών και περιλάμβανε στοχευμένες εκπαιδεύσεις στις ανάγκες, απαιτήσεις και τακτικές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (φυσική κατάσταση, επιχειρησιακή τακτική κ.ά.), αξιολόγηση των εκπαιδευομένων στην ικανότητα οδήγησης μοτοσικλέτας, την παροχή βασικών τεχνικών ασφαλούς οδήγησης (θεωρητική – πρακτική), καθώς επίσης και παρακολούθηση προγράμματος αστυνομικών τεχνικών προσέγγισης, αστυνομικής αυτοπροστασίας και διαχείρισης καταστάσεων κλιμακούμενης δυσκολίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook