Ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τη Μ.Τετάρτη, σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών, η πλειοψηφία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος για τις κάλπες της 6ης Μαΐου.

Τα κενά που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια θα κλείσουν έως τη νομική προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, σε εννέα ημέρες. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η ανανέωση στις λίστες υπερβαίνει το 60%, υπάρχει ισχυρή συμμετοχή υποψηφίων ηλικίας κάτω των 40, ενώ για τη συμμετοχή των γυναικών στην Ιπποκράτους σημειώνουν ότι στόχος είναι να μην είναι απλώς ποσοτικά στο επίπεδο που επιβάλλεται του 1/3, αλλά και ποιοτικά να είναι όσο γίνεται πιο δυναμικού και αντιπροσωπευτικού χαρακτήρα.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νωρίτερα, ο τέως Γ.Παπανδρέου είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στην Αχαΐα, μετά από ενημέρωσή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν τελικά οι Γιάννης Ραγκούσης (Β\’ Αθηνών) και Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Υπόλοιπο Αττικής).

Εντούτοις, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι κ. Βενιζέλος, ο οποίος έχει τη γραμμή να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της παράταξης στη μάχη των εκλογών, θέλει να δώσει σε όλα τα στελέχη τα οποία έχουν παίξει ένα ενεργό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια τη δυνατότητα να κριθούν από τον ελληνικό λαό, ο καθένας με βάση το επίπεδο του ρόλου και της ευθύνης του.

Εκ των στενών συνεργατών του Γ.Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος κατεβαίνει στην Α΄Αθηνών. Στην Α\’ Αθηνών, επίσης, κατεβαίνει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος είχε δηλώσει το «παρών» στην πρόσφατη αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Ρέππας και η Ροδούλα Ζήση, αντιπρόεδρος της Βουλής, μετακινούνται στη Β\’ Αθήνας, από την Αρκαδία και την Μαγνησία, αντιστοίχως. Στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο Χρίστος Βερελής.

Επίσης, ανακοινώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας Αττικής και της Ζακύνθου δύο γνωστών δημοσιογράφων της τηλεόρασης, του Αντώνη Λιάρου (Mega) στην πρώτη και του Διονύση Μποτώνη (ΕΡΤ) στη δεύτερη.

Μεταξύ των νέων υποψηφιοτήτων περιλαμβάνονται εκείνες του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά (Α\’ Αθήνας) και της ηθοποιού Μαίρης Βιδάλη (Β\’ Αθήνας).

Από το χώρο του αθλητισμού στις λίστες διακρίνονται η Αννα Βερούλη (Β\’ Αθήνας), ο Γιάννης Γούναρης (Α\’ Θεσσαλονίκης) και ο Κώστας Παταβούκας (Τρίκαλα).

Στη λίστα της Α\’ Αθήνας βρίσκονται, επίσης, μεταξύ άλλων, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Κώστας Σκανδαλίδης, στη Β\’ Αθήνας, ο ηθοποιός και παράγοντας της ΑΕΚ Γιάννης Βούρος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Νταλάρα και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην Α\’ Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλή, στην Αιτωλοααρνανία η Σοφία Γιαννακά, στην Κέρκυρα η Αντζελα Γκερέκου, στη Λάρισα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, θα είναι, εκ νέου, υποψήφιος στο Λασίθι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook