Επαναφέρει τη διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές και επιτίθεται στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του την Τετάρτη με αφορμή την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο κ. Σαμαράς επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ γιατί από το 2009 εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, επέστησε την προσοχή στους πολίτες για τις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου και ζητά την συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης που να μπορέσει να τα αλλάξει όλα. 

«Με τις εκλογές ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές. Σήμερα παίρνουν την απάντησή τους. Κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν εκλογές. Κι αυτοί σήμερα παίρνουν την απάντησή τους…».

Επιτέθηκε ξανά στον κ. Βενιζέλο ταυτίζοντάς τον πλήρως με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου: «Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα όσα έγιναν είναι… για το καλό σας. Μην τους πιστέψετε. Είχαμε προβλήματα, αλλά βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε από τα απίστευτα λάθη, τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο κ. Βενιζέλος, από την αρχή ως το τέλος…».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι από το 2009 εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με κούφιες υποσχέσεις και το πλήρωσε ακριβά.

«Σήμερα είναι σοφότερος. Του είπαν πολλές φορές ότι τον “έσωσαν”. Και του δημιούργησαν πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο… Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης. Και εξακολουθεί να δοκιμάζεται. Αλλά τουλάχιστον έχει κερδίσει χρόνο. Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει με τις εκλογές για το μέλλον του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Προειδοποίησε ότι «κάποιοι ακόμα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα πια είναι μάταια. Οτι όλα χάθηκαν! Οτι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να σηκωθεί στα πόδια της. Μην τους πιστέψετε. Κερδοσκοπούν στην κρίση από τη δική σας αγωνία. Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την απελπισία του κόσμου».

Έκλεισε τη δήλωσή του με την αισιοδοξία ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Χρειάζεται λαό που πιστεύει στον εαυτό του. Και κυβέρνηση που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook