Για την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Ενικό.

«Εγώ ήμουν υπέρ το πρώτο μνημόνιο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές. Αυτό δεν έγινε δεκτό. Όταν κάναμε την διαπραγμάτευση του Οκτωβρίου είπαμε να ψηφιστεί το νέο πρόγραμμα με 180 βουλευτές και είχαμε συνεννοηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ήμουν ενήμερος για το δημοψήφισμα. Κατελήφθην εξ απροόπτου» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πήγαμε στις Κάννες. Περάσαμε πολύ δύσκολα. Ήταν μία υπόθεση που μας έφερε όλους σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Έκανα μία δήλωση μόλις προσγειωθήκαμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε με το δημοψήφισμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους ηγέτες μετά την απόφαση του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε μία πρωτοβουλία επειδή πίστευε ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να βοηθήσει. Και στη συνέχεια παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εδώ υπάρχει και μία ανάληψη ευθύνης» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook