Ισχυρή σεισμική δόνηση 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:55 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μεξικού, σύμφωνα με εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην επαρχία Μιτσοακάν, 252 χλμ. νότια της Γουαδαλαχάρα και 24 χλμ. δυτικά της Αρτεάγκα, ενώ το βάθος ήταν 80 χλμ.. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές ζημιές.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πόλη του Μεξικού, πρωτεύουσα της χώρας, με τους κατοίκους να απομακρύνονται από τα κτήρια.

Με μήνυμά του στο Twitter ο δήμαρχος της πόλης, Marcelo Ebrard, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν προφανή σημάδια σοβαρών ζημιών στο δίκτυο υποδομών της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένων του διεθνούς αερολιμένα και του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι στον Ειρηνικό, με έδρα τη Χονονουλού στη Χαβάη, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για τσουνάμι.

Πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο σεισμό που σημειώνεται στο Μεξικό σε λιγότερο από έναν μήνα. Στις 20 Μαρτίου, ισχυρή σεισμική δόνηση 7,4R είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε εκατοντάδες κτήρια κοντά στο τουριστικό θέρετρο του Ακαπούλκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook