Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους πρώτους επισκέπτες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η δημοτική αρχή και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Το κρουαζιερόπλοιο \’\’Golden Iris\’\’ παρέμεινε στον Άγιο Νικόλαο όλη την ημέρα και επιβάτες και πλήρωμα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη και να ξεναγηθούν στα ιστορικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως και να παρακολουθήσουν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή κρητική μουσική με λίρα και λαούτο, ενώ παράλληλα γεύτηκαν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και ποτά που τους προσφέρθηκαν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καλωσόρισε τους επιβάτες και το πλήρωμα του \’\’Golden Iris\’\’ στον Άγιο Νικόλαο υπογραμμίζοντας ότι είναι οι πρώτοι επισκέπτες κρουαζιέρες στο λιμάνι. Απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον πλοίαρχο.

Από την πλευρά του ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του για την ζεστή φιλοξενία και την υποδοχή που είχε διοργανωθεί εκ μέρους των αρχών και δήλωσε ότι οι άνθρωποι και η πόλη προσφέρουν πάντα μια ξεχωριστή νότα φιλοξενίας και ασφάλειας στους επισκέπτες, όπως άλλωστε αναφέρουν οι ίδιοι όταν επιστρέφουν στο πλοίο.

\’\’Ελπίζω, τόνισε στη συνέχεια σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, \”να είναι μία καλή αρχή και να έχουμε αρκετά πλοία στο φιλόξενο και ήσυχο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Επιθυμούμε επίσης να έχουμε στο γραφικό Μιραμπέλλο πολλούς επισκέπτες στην νέα τουριστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε. Θα διαπιστώσουν τις φυσικές ομορφιές ταξιδεύοντας και στα υπόλοιπα μέρη του νομού μας την Ιεράπετρα, τη Σητεία, την Ελούντα, τα όμορφα χωριά μας και θα γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό μας και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους. Θα θέλαμε οι επισκέπτες μας να αισθανθούν τη φιλόξενη διάθεση που μας χαρακτηρίζει ώστε να την μεταφέρουν στους φίλους τους και στους συγγενείς τους. Οι προσδοκίες μας φέτος είναι μεγάλες σε σχέση με τον τουρισμό, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε\’\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook