Το SUV που προσφέρει απόλαυση οδήγησης εφάμιλλη με αυτήν ενός σπορ αυτοκινήτου «περνάει» στη δεύτερη γενιά του. Στο Πεκίνο, στην έκθεση αυτοκινήτου Auto China 2012, η Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Cayenne GTS.

Η φιλοσοφία του: εστίαση στις σπορ επιδόσεις. Η συνταγή: ένας πιο δυνατός κινητήρας, δυναμικότερη ανάπτυξη της ισχύος, μια πιο \”σφιχτή\” και χαμηλωμένη ανάρτηση, εξοπλισμός με έντονα σπορ χαρακτηριστικά. Καθώς εξελίσσεται, το νέο Cayenne GTS δεν συμπληρώνει απλώς το κενό μεταξύ του Cayenne S και του Cayenne Turbo, αλλά διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τα άλλα μοντέλα με το δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα.

\"\"

Στο καπό του Cayenne GTS φιλοξενείται ένας αναβαθμισμένος κινητήρας V8 420 ίππων, ο οποίος βασίζεται στη μονάδα ισχύος του Cayenne S. Τη μετάδοση της ισχύος αναλαμβάνει το οκτατάχυτο κιβώτιο Tiptronic S με ενσωματωμένη λειτουργία auto start/stop.

Το σύνολο κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων, με τις ιδιαίτερα δυναμικές του ρυθμίσεις, αναδεικνύει ακόμα περισσότερα τα έντονα σπορ χαρακτηριστικά του οχήματος, εξασφαλίζοντας γρήγορες και σύντομες επιταχύνσεις ανά πάσα στιγμή. Το Cayenne GTS επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 160 χλμ./ώρα σε 13,3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 261 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση καυσίμου (NEDC) δεν υπερβαίνει τα 10,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. 

Η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση εξασφαλίζει μια συναρπαστική δυναμική στην οδήγηση. Είναι πιο \”σφιχτή\”, διαθέτει το σύστημα PASM (Porsche Active Suspension Management) και χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 24 χλστ. σε σχέση με το Cayenne S. Έτσι, το νέο Cayenne GTS είναι ακόμα πιο κοντά στο δρόμο και κινείται με τη χαρακτηριστική σιγουριά και ευελιξία ενός σπορ αυτοκινήτου.

\"\"

Η εμφάνιση του Cayenne GTS αναδεικνύει ξεκάθαρα τον έντονα σπορ χαρακτήρα του οχήματος, με εντυπωσιακά στοιχεία όπως το μπροστινό μέρος που είναι δανεισμένο από το Cayenne Turbo, τα διακοσμητικά πλαίσια και επενδύσεις σε έντονα γυαλιστερό μαύρο χρώμα, οι επιβλητικές ποδιές και οι φαρδύτεροι θόλοι των τροχών καθώς και η χαρακτηριστική διπλή αεροτομή της οροφής.

Στο εσωτερικό, υπερισχύει η σπορ κομψότητα, αφού το GTS διαθέτει δερμάτινες επενδύσεις με στοιχεία Alcantara στο βασικό του εξοπλισμό. Τα μπροστινά σπορ καθίσματα με οκτώ επιλογές ρύθμισης επίσης περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Cayenne GTS.

Το Cayenne GTS θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις  τον Ιούλιο του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook