Νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης δημιούργησε η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τη ΝΔ να στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής διαφθοράς. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν και κρατούν χαμηλούς τους τόνους, προειδοποιούν με αντεπίθεση για τις «γαλάζιες αμαρτίες».

Σύμφωνα με Τα Νέα, η ΝΔ θα επιδιώξει να παραμείνουν οι προβολείς στη σύλληψη του πρώην υπουργού, καθώς στη Λεωφόρο Συγγρού θεωρούν ότι δημιουργείται ένα προνομιακό για το κόμμα πεδίο αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου.

«Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιο τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» ήταν η βασική «γραμμή» του εκπροσώπου της ΝΔ, την οποία καλούνται να ακολουθήσουν τα στελέχη του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του κινήματος κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά δεν παραλείπουν να σχολιάζουν ότι οι δικαστικές αρχές «θα έπρεπε να είχαν κινηθεί νωρίτερα». Από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Δεν διασφαλίσαμε σε απόλυτο βαθμό την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος. Η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκολύνει την ισοπέδωση, τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό. Υπάρχει όμως, δυστυχώς, ένας πυρήνας αλήθειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πίσω από την έλλειψη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος να κρυφτεί και η έλλειψη τιμωρίας και απονομής δικαιοσύνης για όσους άσκησαν ουσιαστική εξουσία, άσκησαν λαθρεμπόριο επιρροής και πλούτισαν παράνομα μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτική εξουσία…».

«Προσπάθεια αποπροσανατολισμού» βλέπει πίσω από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου το ΚΚΕ, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε, παράλληλα με τις δικαστικές, να αναληφθούν και κυβερνητικές πρωτοβουλίες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «οφείλει, έστω και τώρα, να παγώσει την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων».

Στη χρονική στιγμή της σύλληψης Τσοχατζόπουλου στάθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι «βολεύει όσους θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προβάλουν την εικόνα ότι \’είμαστε αδέκαστοι\’».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook