Τον χώρο που έχουν κατασκηνώσει Αθίγγανοι στην περιοχή της Βαγιάς, επισκέφτηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του δήμου Μαλεβιζίου, ο εισαγγελέας Ηρακλείου κ. Μαρκάκης, συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., της δημοτικής αστυνομίας και τριών αντιδημάρχων του δήμου, των κ.κ. Σαμόλη, Φασουλάκη και Κουτσογιάννη.

Ο εισαγγελέας αφού διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, έδωσε προθεσμία 24 ωρών στους Αθίγγανους να απομακρυνθούν από τον υποτυπώδη «καταυλισμό», αλλιώς θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης από την πλευρά του, δηλώνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει με κανέναν τρόπο τη συντήρηση τέτοιων καταστάσεων που αποτελούν εστίες μόλυνσης τόσο για τους ίδιους τους Αθίγγανους όσο και για τους κατοίκους της περιοχής
.
Παράλληλα, εν’ όψη και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, τονίζει την ανάγκη να προστατευτεί απ’ όλες τις απόψεις η περιοχή της Αμμουδάρας, μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του βόρειου τμήματος του νομού Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook