Ο τραγικός απολογισμός του νέου ισχυρότατου σεισμού που συγκλόνισε την Ινδονησία την περασμένη Τετάρτη είναι πέντε νεκροί.

Επίσης, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα παιδί, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση, την ηλικία ή το φύλο του.

Τουλάχιστον δύο από τα πέντε άτομα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, πιθανότατα, από το φόβο τους, ένα υπέστη ισχυρότατο σοκ και κατέληξε ενώ έγινε γνωστό ότι, το παιδί τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν το καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων.

Ο Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας μετριασμού καταστροφών, τόνισε σε ανακοίνωση του, την Πέμπτη, ότι οι ζημιές και τα (πιθανώς περισσότερα) θύματα δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί στο σύνολό τους, μετέδωσε, νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόσφατος σεισμός των 8,2 ρίχτερ πανικόβαλλε τους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής, θυμίζοντας στους ντόπιους τις στιγμές φρίκης που έζησαν το 2004, όταν μετά από παρόμοιας κλίμακας σεισμική δόνηση προκλήθηκε το καταστροφικό τσουνάμι που κόστισε τη ζωή 230.000 ανθρώπων.