Διανομή τροφίμων πραγματοποιεί από χθες ο Δήμος Φαιστού στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης , σε περισσότερες από 200 οικογένειες. Οι πολίτες έχουν σημειώσει μεγάλη προσέλευση στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Φαιστού προκειμένου να παραλάβουν τρόφιμα για τις ημέρες του Πάσχα.

Κατόπιν καταγραφής των αναγκών του Δήμου, τα τρόφιμα ομαδοποιήθηκαν και διανεμηθήκαν από διανομείς αλλά και από την ίδια την Δήμαρχο Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη. Η συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων, φορέων, Εκκλησίας, αλλά και πολιτών ήταν πρωτοφανής, ενώ οι διανομές πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι να παραδοθούν όλα τα προϊόντα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, καθώς και σε κοινωφελείς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με όλους τους φορείς, έχουν απευθύνει κάλεσμα για εθελοντική προσφορά. Στο κάλεσμα τους, ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες, ενώ συλλέχθηκαν ρούχα και τρόφιμα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με πρωτοφανή συμμετοχή.

Η πρωτοβουλία αυτή προμηνύει την δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Φαιστού σε μόνιμη βάση ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί «Τράπεζα ρούχων», για οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook