Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για τα δάνεια των ιδιωτών:

«Δεν χρειαζόμαστε την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που καταδεικνύει την ανάγκη ρύθμισης των δανείων των ιδιωτών για να κάνουμε το αυτονόητο. Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή μίλησε για την ωρολογιακή βόμβα του «ιδιωτικού χρέους» που απειλεί με χρεοκοπία τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και με ανεξέλεγκτη έλλειψη ρευστότητας τα τραπεζικά ιδρύματα.

Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την εσωτερική μας οικονομία και σίγουρα δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στα αποτελέσματα της ύφεσης. Οι επισφάλειες όλων των δανείων –καταναλωτικών / πιστωτικών καρτών, στεγαστικών και επιχειρηματικών- είναι σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι δόσεις θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν με βάση τις σημερινές αποδοχές των δανειοληπτών, ενώ να προβλέπεται και «κούρεμα» του ποσού, όταν ο οφειλέτης παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες εξυπηρέτησης του δανείου.

Η ρύθμιση αυτή δεν θα είναι μόνο έκφραση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και ορθής οικονομικής πολιτικής που θα στοχεύει στην ανάκαμψη και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook