Αυτοδυναμία, όχι για να εκβιάσει, αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό ζητεί ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως αν υπάρξει ακυβερνησία οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία», ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο πρώτος που δεν θέλει ακυβερνησία είναι ο ίδιος, τονίζοντας όμως πως «εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές να κυβερνήσει με αυτούς που έχασαν».

Ο κ. Σαμαράς διερωτάται τι όρους θα θέσει το δεύτερο κόμμα στο πρώτο, όπως και το τι θα γίνει σε περίπτωση που «στην αρχή ξεκινούσαμε μαζί και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ εκβίαζε τον κ. Βενιζέλο να αποσύρει τη στήριξή του».

«Αυτά δεν είναι απλώς ακυβερνησία, είναι παρατεταμένη ακυβερνησία, και αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς τάσσεται υπέρ των ανατροπών, δηλώνει πως η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με αναξιοποίητο πλούτο, επαναλαμβάνει τη θέση του για την ανάγκη άμεσης οριοθέτησης της ΑΟΖ και ζητεί να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται πως δεν θα βάλει άδικους φόρους και πως στόχος του είναι να προστατεύσει την ατομική ιδιοκτησία από νέα σκληρά μέτρα. Μάλιστα δηλώνει πως θα αντικαταστήσει τους φόρους αυτούς με το ΕΤΑΚ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως θα λάβει μέτρα που θα ανακουφίζουν τους δανειολήπτες και ειδικά εκείνους που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, όπως η δόση τους να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Όσον αφορά τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, τονίζει, όμως, πως για τους πολιτικούς που κλέβουν θα πρέπει να ισχύει η κατάσχεση της περιουσίας τους. Για την εγκληματικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως δεν θα υπάρχει καμία ανοχή, ενώ ζητεί να λυθεί άμεσα το ζήτημα με τους λαθρομετανάστες.