Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε πατέρα και γιο για τον θάνατο της ηλικιωμένης Σοφίας Κορναράκη στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε τις παρακάτω διώξεις :
Ληστεία και φόνο (από κοινού)
Παράνομη κατοχή μαχαιριού (από κοινού)
Παράνομη οπλοφορία (από κοινού)
Βιασμό

Οι δύο δράστες από τη Ρουμανία, 44 ετών ο πατέρας, και 18 ο γιος του, ζήτησαν και πήραν από τον από τον ανακριτή προθεσμία να απολογηθούν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Στην απολογία τους οι δράστες παραδέχτηκαν τη ληστεία, όχι όμως τη δολοφονία, ενώ ο 45χρονος αρνείται και ότι ασέλγησε σε βάρος της.

Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη των δραστών

Το γενετικό υλικό που έμεινε στην άτυχη 84χρονη Σοφία Κορναράκη, «πρόδωσε» τον 44χρονο , ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης στο χωριό Αγ.Παρασκιές του Ηρακλείου ενώ λίγο αργότερα οι αρχές συνέλαβαν και το γιο του.

Το βράδυ της Μ. Τετάρτης έφτασαν στα χέρια των αστυνομικών αρχών του Ηρακλείου, τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA του υλικού που είχε περισυλλεχθεί από τα νύχια της 84χρονης και όχι μόνο, καθώς άτυχη γυναίκα είχε βιαστεί από τον 44χρονο !!!

Τα δείγματα που ελήφθησαν από την γιαγιά συγκρίθηκαν με τουλάχιστον 40 δείγματα, τα οποία είχαν ληφθεί στο πλαίσιο των προσαγωγών που έγιναν τόσο από την Επισκοπή όσο και από γειτονικά χωριά.

Να σημειωθεί πως ο 44χρονος Ρουμάνος και ο 18χρονος γιός του διέμεναν στο παρελθόν στην Επισκοπή και έτσι γνώριζαν πολύ καλά τις συνήθειες της ηλικιωμένης και προφανώς για αυτόν τον λόγο της κάλυψαν τα μάτια αφού θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε την νύχτα της 17ης προς 18η Μαρτίου, όταν δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης στο χωριό Επισκοπή του Δ.Χερσονήσου, για να την ληστέψουν.

Ο θάνατος της, ήταν ασφυκτικός καθώς οι δράστες την φίμωσαν με κάποιο πανί και την έδεσαν.