Μία ομάδα δέκα νεαρών Νεοναζί, που κατηγορούνται για σειρά επιθέσεων τις οποίες διέπραξαν παρακινούμενοι από την ιδεολογία της «υπεροχής της ρωσικής φυλής» καταδικάσθηκαν σήμερα για «τρομοκρατία» σε ποινές που φθάνουν έως και κάθειρξη 13 ετών, μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία στη χώρα.

Η ομάδα υπό την επωνυμία «Αυτόνομη Τρομοκρατική Οργάνωση Μάχης», της οποίας ηγέτης ήταν ο 20χρονος φοιτητής Χημείας Ιβάν Αστάσιν, κατηγορείται ότι κατά τη διετία 2009-2010 πραγματοποίησε οκτώ τρομοκρατικές, ή εμπρηστικές, ενέργειες με στόχους τις δυνάμεις ασφαλείας, ή υπηκόους από δημοκρατίες του Καυκάσου.

Ιδιαίτερη εντύπωση είχαν προκαλέσει οι επιθέσεις που πραγματοποίησε κατά αστυνομικών τμημάτων και ενός σταθμού της FSB, των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μία γυναίκα, καταδικάσθηκαν σε ποινές που κυμαίνονται από τριετή φυλάκιση έως καθείρξεις μέχρι και 13 ετών σε αυστηρών συνθηκών ίδρυμα — που επιβλήθηκε στον Αστάσιν. Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν ήταν για «τρομοκρατία», «παράνομη κατασκευή εκρηκτικών» και «βλάβη κατά της αξιοπρέπειας υπαγορευόμενη υπό φυλετικού μίσους».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αστάσιν -επονομαζόμενος και Παούκ (Αράχνη)– στρατολογούσε ως μέλη της ομάδας του νέους που στην πλειονότητά τους ήσαν ανήλικοι, πρεσβεύοντας τα ιδανικά της «υπεροχής της ρωσικής φυλής», τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης.

Στόχος των επιθέσεων της ομάδας ήταν να «ασκηθεί επιρροή στην εσωτερική πολιτική, με σκοπό μία αυστηρότερη πολιτική έναντι των μεταναστών», τονίζεται στο κατηγορητήριο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook