Την απόφασή τους να περάσουν το Πάσχα μπροστά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΝΑ Α.Ε. συνεχίζοντας ακόμα και τις εορταστικές μέρες την κινητοποίησή τους, ανακοίνωσαν σήμερα oι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, λίγη ώρα μετά την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησε εις βάρος τους η διοίκηση της εταιρίας. Όπως τονίζει στο Flashnews.gr ο εκπρόσωπος τη Σωματειακής Επιτροπής Χρήστος Σωκράτης, η διοίκηση της εταιρίας ζήτησε η ίδια την αναβολή της εκδίκασης για την Τετάρτη του Πάσχα καθώς έβλεπε πως το μονομελές Πρωτοδικείο δεν επρόκειτο να κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

«Να πάρει θέση ο δήμαρχος»

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης έγινε πορεία προς το δημαρχείο Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο. Όπως εξηγεί ο κ. Σωκράτης οι εργαζόμενοι ζητούν από τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη να πάρει θέση για τα αιτήματά τους καθώς ο δήμος αποτελεί τον βασικό πελάτη – χρηματοδότη της εταιρίας ΕΠΑΝΑ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα). «Όλο το Ηράκλειο, αλλά και οι γύρω Δήμοι μέχρι και από το Λασίθι στέλνουν τα σκουπίδια τους σε μας. Ο δήμος έχει αποκλειστική σύμβαση με την εταιρία, παρέχοντάς της τους κάδους, την αποκομιδή, τη μεταφορά των σκουπιδιών ακόμα και τους χώρους των κτιρίων. Το μόνο που έχει να πληρώσει η εταιρία είναι οι μισθοί μας που τώρα θέλει να περικόψει και να μας βάλει να δουλεύουμε για 500 ευρώ. Άραγε το θέμα δεν αφορά το δήμο Ηρακλείου;» καταλήγει ο κ. Σωκράτης ενώ αναφέρει πως είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Κουράκη για τις 13.00μ.μ. της Μ. Πέμπτης στην οποία όμως ο δήμαρχος δεν παρέστη.

Ο κ. Χρήστος Σωκράτης δηλώνει πως οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να κάνουν Πάσχα έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Από προσφορές πολιτών έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρνιά για το κυριακάτικο τραπέζι και καλούν τους πολίτες του Ηρακλείου να περάσουν από τις εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και να ενημερωθούν για τα προβλήματά τους.

Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook