Κρατούμενος μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και θα απολογηθεί στον ανακριτή, θα παραμείνει ο Α. Τσοχατζόπουλος. Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες. «Για επικοινωνιακό προεκλογικό δώρο» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός.

- Δήλωση της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα έλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλή προκειμένου να απολογηθεί. Εκτός από τον πρώην υπουργό τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της υπόθεσης και προφυλακίστηκαν είναι οι:

1.Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

2.Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου. Είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας από την οποία μέλος της οικογένειας του πρώην υπουργού αγόρασε ακίνητο

3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια

4. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία «πολλά και πολύ σοβαρά».

Η δίωξη ασκήθηκε, μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Realnews» για την υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και από δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

Βρέθηκαν μέχρι και ράβδοι χρυσού

Παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση έγινε η έρευνα, στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

Στα σπίτια της κόρης του πρώην υπουργού εντοπίστηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, πλάκες χρυσού, ενώ κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής

Ο πρώην υπουργός σε γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για προσαγωγή την οποία χαρακτηρίζει ως «επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα ημέρα της προκήρυξης των εκλογών».

Τι είπε ο Ευ. Βενιζέλος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το νόμο περί ευθύνης υπουργών στον Ν. Χατζηνικολάου.Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει πως η δικογραφία εναντίον του, η οποία είχε διαβιβαστεί στον ανακριτή πριν λίγες ημέρες, «εκκρεμούσε και εξεταζόταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2010, πάνω από 20 μήνες, χωρίς αποτέλεσμα».

«Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί», αναφέρει ο κ.Τσοχατζόπουλος, «και στη σκευωρία, αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και της Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων. Είχαν σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης».