Η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή των Περιβολίων υπεγράφη μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης  και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  Γιώργης Χ. Μαρινάκης, μετέβη  στην Αθήνα, όπου στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης υπέγραψε τη Σύμβαση, παρουσία του Υφυπουργού κ. Μανόλη Οθωνα, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, το περιεχόμενο της οποίας είχε προσυπογράψει νωρίτερα  ο Υφυπουργός Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Έτσι, θεμελιώθηκε η προοπτική δημιουργίας ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου πετοσφαίρισης (βόλλευ), καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και λοιπών συναφών αθλημάτων, στα Περιβόλια Ρεθύμνου, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, συνολικής έκτασης 3.400 τ.μ.

Το Κλειστό Γυμναστήριο, επιφάνειας 1360 τ.μ., έχι Προϋπολογισμό 1.100.000€ και χρόνο εκτέλεσης τους 24 μήνες.

Στη χρηματοδότηση του έργου θα συμβάλλει με το ποσό των 400.000€ η Γ.Γ. Αθλητισμού  ενώ το υπολειπόμενο ποσό θα διαθέσουν ο Δήμος Ρεθύμνης και η Περιφέρεια Κρήτης. Ωστόσο, Δήμαρχος Ρεθύμνης καταβάλλει προσπάθεια να εξασφαλιστεί το υπόλοιπο της χρηματοδότησης από δημόσιες δαπάνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook