Τρία αμερικανικά μεταγωγικά πλοία με 500 πάνοπλους αμερικανούς πεζοναύτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν άδεια από τις ελληνικές αρχές και πήραν το "πράσινο φως" να καταπλεύσουν τις προσεχείς ώρες στη βάση της Σούδας στην Κρήτη ώστε να βοηθήσουν, εφόσον χρειαστεί, σε επιχειρήσεις εκκένωσης και διάσωσης στη Λιβύη.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις επόµενες ηµέρες αναμένεται να αφιχθεί ένα ελικοπτεροφόρο που έχει δυνατότητες αεροµεταφοράς κοµάντος σε «καυτές»περιοχές, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη στη Σούδα τρία γερμανικά μεταγωγικά C – 160 και δύο αμερικανικά μεταγωγικά C – 130 που χρησιμοποιήθηκαν για επιχειρήσεις εκκένωσης από τη Λιβύη τις προηγούμενες ημέρες.

Tις επόµενες ηµέρες αναμέναται να καταφτάσει ένα ελικοπτεροφόρο που έχει δυνατότητες αεροµεταφοράς κοµάντος σε «καυτές»περιοχές.

Ο αµερικανικός σχεδιασµός για ανακατάταξη δυνάµεων στη Μεσόγειο και η µετακίνησή τους κοντά στη Λιβύη, που ίσως περιλαµβάνει και την Ιταλία, συµπίπτει µε την ανάπτυξη ανοιχτά της Λιβύης της αντιτροµοκρατικής αρµάδας της Μεσογείου και µε την πύκνωση των πτήσεων του γιγαντιαίου αµερικανικού “ιπτάµενου κατασκόπου”, που εξορµά από τη Σούδα υποκλέπτοντας ό, τι εκπέµπεται από τη Λιβύη.

Πάντως σε επίσημη επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr με πηγές του ΓΕΕΘΑ, διαψεύδονται κατηγορηματικά όλα τα σενάρια για τον κατάπλου πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Σούδας