Έρευνες μετά από επίθεση χάκερ που συνδέεται με τους Anonymous ξεκίνησε η αστυνομία στη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι οι χάκερ μπλόκαραν μια τηλεφωνική γραμμή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και κατέγραψαν παράνομα συζητήσεις αξιωματικών της μονάδας που συζητούσαν τη δράση τους.

Οι ακτιβιστές, που ανήκουν στην ομάδα Team Poison (Ομάδα Δηλητήριο) μπλόκαραν την γραμμή κάνοντας αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, εμποδίζοντας έτσι όσους είχαν να καταγγείλουν κάποιο πραγματικό περιστατικό.

Οι ηχογραφημένες φάρσες τους καθώς και συνομιλίες αξιωματικών, προφανώς από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Λονδίνου (CTC) που συζητούν την επίθεση, αναρτήθηκαν στη συνέχεια στο YouTube.

«Είμαστε ενήμεροι ότι φαρσέρ τηλεφωνούσαν στη γραμμή αυτή και ηχογραφούσαν τις συνομιλίες τους με το προσωπικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, όπου σημειώνεται ότι το θέμα ερευνάται και «θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες».

Τον Φεβρουάριο οι Anonymous δημοσιοποίησαν μια συνομιλία μεταξύ πρακτόρων του FBI και Βρετανών αστυνομικών οι οποίοι συζητούσαν ποια θα πρέπει να είναι η δράση τους για να αντιμετωπίσουν τους χάκερ.

Στις σημερινές ηχογραφήσεις φαίνεται ότι οι χάκερ έπιασαν μια συνομιλία μεταξύ αστυνομικών που άλλαζαν βάρδιες μεταξύ τους.

Ο ένας ακούγεται να λέει ότι έλαβαν περίπου 700 τηλεφωνήματα από την «Ομάδα Δηλητήριο», κάτι που τους εμπόδισε να μιλήσουν με όσα άτομα είχαν να καταγγείλουν μια πραγματική απειλή.
Σε άλλη ηχογράφηση αξιωματικοί μιλούν σε έναν χάκερ, ο οποίος έχει αμερικανική προφορά και δηλώνει ότι ονομάζεται «Τρικ».

Στη συζήτηση γίνεται λόγος για τον Ράιν Κλίρι, ένα Βρετανό ο οποίος κατηγορείται για τηλεφωνικές υποκλοπές.
Μετά το τηλεφώνημα ακούγονται ήχοι από πνιχτά γέλια.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας πάντως ο «Τρικ» δηλώνει ότι η ομάδα πραγματοποιεί αυτές τις επιθέσεις για να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και την αστυνομία.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter, σε σελίδα που φέρεται να ανήκει στην Ομάδα Δηλητήριο, τονίζεται: «Ελευθερώστε όλους τους αθώους που έχετε φυλακίσει».