Ο πιο ζεστός Μάρτιος του τελευταίου αιώνα και η ξηρασία του χειμώνα ενισχύουν τις δεκάδες πυρκαγιές, σε δασικές εκτάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Μία από τις εστίες, στο Νιού Τζέρσεϊ, είναι ορατή ακόμη και από το κέντρο του Μανχάταν.

Μέχρι τον αυτοκινητόδρομο έφτασε η πυρκαγιά που μαίνεται σε δασώδη περιοχή του Νιού Τζέρσεϊ. Είναι μόλις μία από τις 97 εστίες που κατακαίουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ύψος της φωτιάς είναι τέτοιο που ο καπνός είναι ορατός ακόμη και από το Μανχάταν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή για καταστροφές και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στο Λονγκ Άιλαντ στην προσπάθεια τους να σβήσουν άλλη εστία που μαίνεται εκεί και έχει κάψει αρκετά σπίτια.

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τενεσί η οποία ήδη έχει καταστρέψει 4 κτίρια και αρκετές εξοχικές κατοικίες. Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύει το γεγονός ότι πρόκειται για απότομες πλαγιές στις οποίες είναι δύσκολο να πλησιάσουν. Ο φετινός ήταν από τους πιο ξηρούς χειμώνες των τελευταίων ετών ενώ ο Μάρτιος καταγράφεται ως ο πιο ζεστός στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1895.