Νέα σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά ο 18χρονος Κώστας Χαιρέτης, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας προκύπτουν από την έρευνα που διενεργεί στο πλαίσιο της προανάκρισης η πταισματοδίκης.

Το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο βρίσκεται από προχθές στα χέρια της δικαστικής λειτουργού, ενώ ο πραγματογνώμονας που όρισε η οικογένεια του νεαρού από τις Ατσιπάδες το έχει δει και φέρεται να έχει πει ότι το υλικό δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Από το υλικό όμως που υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες από τους συγγενείς του 18χρονου, επιβεβαιώνεται , όπως ισχυρίζονται, τα όσα έχουν αναφέρει οι πέντε νεαροί για εκείνο το βράδυ που προσήχθησαν στο μέγαρο της Αστυνομίας.

Αστυνομικοί κύκλοι διέρρεαν ότι ο 18χρονος μπήκε στο μέγαρο κανονικά και έφυγε με τον ίδιο τρόπο. Από την πλευρά της η οικογένεια του Κ. Χαιρέτη δίνει, έχοντας δει το υλικό από τις κάμερες, τη δική της εκδοχή. Αναφέρει ότι η κάμερα τον έχει «πιάσει» και μέσα στο αστυνομικό μέγαρο αλλά και να βγαίνει έξω από αυτό μαζί με δύο από τους φίλους του. Είναι ο τρίτος στη σειρά και ξεχωρίζει διότι είναι ψηλότερος από τους άλλους δύο, αλλά και από τον γοργό βηματισμό του.

Ο 18χρονος έχει το δεξί του χέρι μεσα στην τσέπη του μπουφάν του, ενώ με το άλλο χέρι κρατάει το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ίσως προσπαθεί να ενεργοποιήσει. Πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον αναφέρουν ότι «το δεξιό του χέρι το έχει μεσα στην τσέπη του μπουφάν του, διότι πονάει η κοιλιά του και την κρατάει».

Οι κάμερες κατέγραφαν

Οι κάμερες που βρίσκονται μέσα στο κτίριο έχου καταγράψει υλικό, στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο 18χρονος να μπαίνει φορώντας χειροπέδες στα χέρια μέσα σε ένα δωμάτιο της Αστυνομίας. Μαζί του μπαίνουν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι φορούν μαύρα ρούχα (η εικόνα είναι ασπρόμαυρη) και σκουφάκια στο κεφάλι, ενώ ένας άλλος αστυνομικός κλείνει την πόρτα.

Μετά από λίγα λεπτά βγαίνει ο Χαιρέτης και μαζί και τα δύο άτομα που τον συνόδευαν. Η ίδια διαδικασία φαίνεται από το υλικό να ακολουθείται και στην περίπτωση του 19χρονου Φ.Φ. από τις Ατσιπάδες. Δηλαδή, μπήκε συνοδεία δύο ατόμων έχοντας χειροπέδες και βγήκε λίγο μετά, ενώ ακολούθησαν τα δύο προαναφερθέντα άτομα με τους σκούφους στο κεφάλι.

Τα πρόσωπα των συγκεκριμένων ατόμων φαίνονται καθαρά στο υλικό που υπάρχει.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει πει σε συγγενικά του πρόσωπα ότι το διάστημα που ήταν στο εσωτερικό του Αστυνομικού Μεγάρου, κάποιος τους είπε να έχουν στραμμένα τα πρόσωπα τους στο πάτωμα και να μην κοιτάζουν κι εκείνος, ο Χαιρέτης δηλαδή, φέρεται να είπε, «εγώ δεν σκύβω το κεφάλι, θα κοιτάζω κανονικά».

Το συγκεκριμένο υλικό το έχει δει ο αδερφός του 18χρονου χθες στο γραφείο της πταισματοδίκη προκειμένου να αναγνωρίσει τα πρόσωπα, αλλά και ο πραγματογνώμονας που όρισε η οικογένειά του.

Η κατάθεση του 18χρονου

Αξιωματικός από την Αθήνα πήγε προχθές σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Κ. Χαιρέτης και του πήρε πολύωρη κατάθεση, στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διαταχθεί από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο 18χρονος σε συγγενείς του είχε πει πριν ακόμη καταθέσει ότι «δέχτηκε μια γονατιά μεσα σε ένα γραφείο», είναι άγνωστο όμως εάν ανέφερε το ίδιο στην κατάθεση που έδωσε. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες βέβαια να κληθεί και στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός από τις Ατσιπάδες εξετάστηκε και από ιατροδικαστή, ο οποίος δεν βρήκε μώλωπες ή αμυχές στο σώμα του ή κάποιο εξωτερικό χτύπημα.

Χθες στην πταισματοδίκη κατέθεσε τέλος ο κουνιάδος του 18χρονου που είναι ο ένας εκ των δύο ατόμων που κατέθεσαν την μηνυτήρια αναφορά πριν λίγες ημέρες στην εισαγγελία, αλλά και οι δύο συγγενείς από το Φόδελε.

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook