Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους, δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών για την 6η Μαΐου. Αιτίες, αφενός η μη ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις και η μη ανάκτηση δυναμικής, αφετέρου η αδυναμία συγκρότησης ισχυρών ψηφοδελτίων. Για αυτό και οι εσωτερικές συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι αμέσως μετά το Πάσχα, οι μηχανές του κόμματος πρέπει να λειτουργήσουν στο «φουλ»…

Το «παιχνίδι» θα πάρει σχεδόν ολόκληρο επάνω του ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ήδη σχεδιάζει τις πρώτες περιοδείες του ανά την Ελλάδα, υπό το τρίπτυχο «ακούμε αλήθειες – λέμε αλήθειες – καταθέτουμε προτάσεις». Στις περιοδείες του άλλωστε θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο, αφού πέραν των συγκεντρώσεων σε κλειστά γήπεδα, θα συναντά τοπικούς παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και θα παραχωρεί παντού συνεντεύξεις Τύπου, απαντώντας συχνά και σε ερωτήσεις πολιτών. Χθες το πρωί δε, το επίσημο πρόγραμμά του ήταν επίτηδες κενό, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε… γύρισμα. Ετοιμάζονταν τα πρώτα επίσημα τηλεοπτικά και όχι μόνο σποτ του κόμματος, που θα εμφανιστούν σταδιακά στην πορεία προς τις κάλπες, σε μία πάντως ιδιαιτέρως λιτή καμπάνια. Σε αυτή, θα πάρουν μέρος και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα κιόλας να «χρεωθούν» πολλοί από αυτούς την ευθύνη μίας περιφέρειας ο καθένας τους.

«Παρών» δηλώνει και με τις πράξεις του πια, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που χθες επισκέφθηκε τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής τους συνεννοήσεως και στο πλαίσιο παλιότερης δέσμευσής τους να μην σταματήσουν να συνομιλούν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα φλέγοντα θέματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το τρέχον κυβερνητικό έργο, μετά και από τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι αυτό δεν θα πάψει μέχρι την τελευταία ημέρα της παρούσας κυβέρνησης. Μίλησαν ακόμα για τις εξελίξεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ευρωζώνη, ενώ ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Λουκά Παπαδήμο και για σειρά επαφών του σε Τουρκία και ΗΠΑ.

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η επεξεργασία των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα την Μεγάλη Τετάρτη είχαν πολλά κενά, αλλά και μη «ηχηρά» ονόματα σε πολλές περιφέρειες, όπου το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί να εκλέξει έστω και έναν βουλευτή. Συνολικά πάντως, η σημερινή δύναμή του αναμένεται να συρρικνωθεί σε αριθμό κατά πολύ μικρότερο από το μισό των 160 εκλεγμένων βουλευτών το 2009. Αυτό όμως που τρομάζει ιδιαιτέρως την Ιπποκράτους είναι το υψηλό ενδεχόμενο ανίσχυρης κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών, καθώς σε περίπτωση που τα δύο μεγάλα κόμματα δεν καταφέρουν να αγγίξουν μαζί το 51%, το επιχείρημα των υπολοίπων σχηματισμών περί «μη νομιμοποίησής» τους να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα σκληρά μέτρα, θα βρίσκει ολοένα και περισσότερα ευήκοα ώτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook