Συνολικά σε τρεις συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία για παράβαση του Νόμου περί ζωοκλοπής και συγκεκριμένα οι συλλήφθέντες είχαν σφάξει τα πρόβατά τους χωρίς αυτά να έχουν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο.

Στην πρώτη περίπτωση χθες το μεσημέρι συνελήφθη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πόμπιας του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, ένας 64χρονος,
καθώς σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε ποιμνιοστάσιο που διατηρεί σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πόμπιας του Δήμου Φαιστού, διαπιστώθηκε να έχει προβεί στην σφαγή 10 προβάτων χωρίς αυτά να έχουν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο.

Η Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθησαν επίσης χθες το μεσημέρι , στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παρανύμφων του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, δυο άνδρες ηλικίας 86 και 28 ετών καθώς σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ο 28χρονος να έχει προβεί στην σφαγή 13 προβάτων, σε χώρο ιδιοκτησίας του 86χρονου, τα οποία δεν έφεραν τις προβλεπόμενες σφραγίδες και δεν είχαν υποστεί τον προβλεπόμενο κρεοσκοπικό έλεγχο.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα πρόβατα είναι ιδιοκτησίας του 86χρονου, ο οποίος τα είχε παραχωρήσει για σφαγή στον 28χρονο.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook