Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος αλλά και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης σχετικά με τις καταστροφές σε υποδομές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Μαλεβιζίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, το Σάββατο 26/2 και την Κυριακή 27/2, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε οδικούς άξονες αλλά και σε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαλεβιζίου. Οι σφοδροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν σε ποτάμια-χείμαρρους κεντρικούς δρόμους πυκνοκατοικημένων οικισμών ενώ κάδοι απορριμμάτων, ογκώδεις πέτρες και αυτοκίνητα παρασύρονταν προς την θάλασσα από τα ορμητικά νερά.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές Φόδελε, Παλαιόκαστρο και Αγία Πελαγία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές ενώ η κυκλοφορία στην εθνική οδό, στο ύψος των περιοχών αυτών, διεξαγόταν με πολλά προβλήματα όταν ως εκ θαύματος δεν θρηνήθηκαν θύματα από τις κατολισθήσεις και τις υποχωρήσεις του εδάφους.

Επίσης, ο κ.Στρατάκης κάνει λόγο για σημαντικές ζημιές στους οικισμούς των περιοχών αυτών με τους ιδιοκτήτες να νιώθουν απόγνωση και αγανάκτηση για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι περιουσίες τους λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.

Τονίζει, ακόμα, ότι οι προαναφερθείσες ζημιές έχουν πλήξει αρκετούς κατοίκους των παραπάνω περιοχών, στους οποίους η στήριξη είναι αναγκαία όπως και η παρέμβαση για αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, να προβούν στην καταγραφή των ζημιών, την αποζημίωση των πληγέντων και στην εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων, όπου αυτά είναι απαραίτητα, με σκοπό τη μη επανάληψη τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook