Τα έσοδα ήταν κι εξακολουθούν να αποτελούν τον υπ αριθμόν έναν πονοκέφαλο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Μετεκλογική «απόβαση» τεχνοκρατών για είσπραξη των φόρων

Οι πληροφορίες θέλουν το δεύτερο τρίμηνο να πηγαίνει το ίδιο άσχημα με το πρώτο και στο υπουργείο Οικονομικών αναρωτιούνται τι τελικώς θα μπορούσε να είναι αυτό που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση.

Η προοπτική της αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ έχει συζητηθεί πολλάκις τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο.

Ποιο το πιθανότερο από τα πρώτα projects, που θα κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές;

Προωθείται μια «γενική απόβαση» ευρωπαίων τεχνοκρατών στο υπουργείο Οικονομικών, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» όλο τον υπηρεσιακό μηχανισμό.

Πρόκειται για το γνωστό γερμανικό σχέδιο, το οποίο επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο, αλλά εξαιτίας του θορύβου που είχε προκαλέσει τότε η διαρροή του, αναβλήθηκε για αργότερα.

Η κακή πορεία των εσόδων έκτοτε, φαίνεται να επισπεύδει την εφαρμογή του, τώρα.

Οπότε το νέο οικονομικό επιτελείο που θα εγκατασταθεί στο μέγαρο της πλατείας Συντάγματος μετά τις 6 Μαΐου, θα πρέπει μαζί του να εγκαταστήσει και το κλιμάκιο των ξένων που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή.

Μένει να φανεί εάν τελικά η «απόβαση» θα προκριθεί στην πράξη…