Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γιορταστεί φέτος το Πάσχα στην Κρήτη.
Καλός θα είναι ο καιρός από σήμερα έως την Τρίτη του Πάσχα.
σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον flashnews.gr o Μετεωρολόγος-Διευθυντής ΕΜΥ/Α Μανώλης Λέκκας .

Αναλυτικότερα, σήμερα Μ. Παρασκευή επικρατούν αραιές νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν .
Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ ενώ παρατηρείται και το φαινόμενο της σκόνης από τη Σαχάρα σε περιοχές κυρίως της Νότιας Κρήτης.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και η μέγιστη θα φθάσει τους 22 Βαθμούς Κελσίου.

Το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχουν γενικά κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις ενώ κατά τόπους στις νότιες περιοχές μπορεί να σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχές με εξαίρεση την ανατολική Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και στη δυτική Κρήτη με ένταση 6-7 μποφόρ .

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει και άλλο και συγκεκριμένα η μέγιστη θα φθάσει τους 24 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 13.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα παρά τις παροδικές νεφώσεις που θα σημειωθούν το πρωί. Αργότερα όμως ο καιρός θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι θα είναι το μόνο πρόβλημα όπως τονίζει ο ίδιος, καθώς, θα διατηρηθούν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση στα δυτικά τα 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά τα 4-5.Η θερμοκρασία θα είναι ένα με δύο βαθμούς χαμηλότερη.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και τη Δευτέρα του Πάσχα με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 24 Βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο αισθητή την παρουσία της στην ατμόσφαιρα αναμένεται να κάνει και πάλι από Δευτέρα έως Τρίτη η ποσότητα σκόνης από την Αφρική.