Μέλη του συλλόγου για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων βρέθηκαν σήμερα Μ. Παρασκευή στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Λ. Δικαιοσύνης βγάζοντας κόκκινη κάρτα σε εκείνους που δεν φορούσαν κράνος και ζώνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εικόνα που σχημάτισαν η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών δεν τηρούσαν τα αυτονόητα, γεγονός που φανέρωσε και την έλλειψη οδηγικής συνείδησης και κυρίως παιδείας.

 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Λιονάκης μιλώντας στο flashnews.gr τόνισε :

\”Ο Σύλλογος Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ , στο πλαίσιο ενημέρωσης του κόσμου για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων αφιερώνει την σημερινή ημέρα στην ενημέρωση του κόσμου γύρω από την χρήση της παθητικής ασφάλειας. Η ομάδα Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ αποφάσισε να βγάζει κόκκινη κάρτα σε όσους δεν φορούν κράνος , ζώνη ασφαλείας ή χρησιμοποιούν λανθασμένα τα παιδικά καθίσματα.\”

Τα μέλη του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ κρατώντας πράσινες και κόκκινες κάρτες, τις έδειχναν στους διερχόμενους οδηγούς, με τους τελευταίους να αντιλαμβάνονται έστω και με αυτόν τον άκομψο τρόπο το λάθος τους.

\”Παρατηρούμε παντελή απουσία χρήσης παθητικών μέσων προστασίας όπως επίσης μη συμμόρφωση στις υποδείξεις που λαμβάνουν οι οδηγοί.Ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί και η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία.\”

Σύμφωνα με τα στοιχεία 9 στους 10 δε χρησιμοποιούσε ζώνη ασφαλείας και 7 στους 10 δε φορούσαν κράνος.

Ιουλία Καρουζάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook