Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά ο Δήμος Γόρτυνας, καθώς την Μεγάλη Πέμπτη μοίρασε τρόφιμα σε 240 άπορες οικογένειες της περιοχής, «στρώνοντας» τους το γιορτινό τραπέζι της Ανάστασης.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Στέλιος Μπομποδάκης σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους κάθε δημοτικής ενότητας και τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων, επισκέφτηκαν τους δικαιούχους και τους παρέδωσαν τα απαραίτητα αγαθά ώστε να μην υπάρξει κανένα νοικοκυριό στο Δήμο Γόρτυνας που το Πάσχα να μην διαθέτει οβελία και τρόφιμα.

«Ο Δήμος Γόρτυνας θα βρίσκεται πάντα στο πλάι των πολιτών που έχουν πραγματικά την ανάγκη του», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, τονίζοντας συνάμα πως σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές και τους φορείς του τόπου, θα επιχειρηθεί να οργανωθεί στο εγγύς μέλλον ένα κοινωνικό παντοπωλείο, από το οποίο οι δημότες με χαμηλά εισοδήματα, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

«Παρά την πενιχρή οικονομική κατάσταση, ο Δήμου Γόρτυνας στέκετε στο πλευρό των ασθενέστερων δημοτών και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι γιορτές να είναι στιγμές χαράς για όλους του πολίτες» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης Στέλιος Μπομποδάκης, επισήμανε πως η καταγραφή των δικαιούχων έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε τα τρόφιμα να μοιραστούν στις οικογένειες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα.

«Σε συνέχεια της διανομής τροφίμων προς τις άπορες οικογένειες του Δήμου, που κάνουμε κάθε Χριστούγεννα, μοιράσαμε αρνιά και τρόφιμα στους συνδημότες μας που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν για να περάσουν το Πάσχα. Η καταγραφή των δικαιούχων έγινε μετά από υπόδειξη των προέδρων των ΤΣ αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, ώστε τα τρόφιμα να τα πάρουν αυτοί που πραγματικά τα είχαν ανάγκη. Η πρωτοβουλία αυτή, που είναι στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούμε σαν Δήμος Γόρτυνας» επισήμανε ο Στέλιος Μπομποδάκης.

Κάθε δικαιούχος παρέλαβε από τους ανθρώπους του Δήμου Γόρτυνας, μια τσάντα που περιείχε το ¼ ολόκληρου αρνιού, 6 κουτιά γάλα, 2 κιλά ρύζι, 2 κιλά μακαρόνια και 2 κιλά ζάχαρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook