Στην «προειδοποίηση» Σαρκοζί πως επικράτηση του Ολάντ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στα γαλλικά ομόλογα απάντησε -εμμέσως- ο επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο.

Λέγοντας πως αποκλείει μία τέτοια πιθανότητα, σημείωσε πως ο βασικότερος παράγοντας παραμένει η δέσμευση του Παρισιού στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεσοπρόθεσμης μείωσης του χρέους.

«Θα παλέψω με αποφασιστικότητα εναντίον οποιασδήποτε κερδοσκοπικής κίνησης στο γαλλικό χρέος εάν συνέβαινε, πράγμα το οποίο αποκλείω» απάντησε ο Νουαγέ σε σχετική ερώτηση.

«Είναι απαραίτητο η επόμενη κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την επιδίωξή της για μείωση του ελλείμματος» υπογράμμισε ο Νουαγιέ.

Ο Σαρκοζί έβαλε πρόσφατα στην προεκλογική συζήτηση τον θεωρητικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Γαλλία να βρεθεί άμεσος «στόχος» στη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη -η κυριότερη απτή ένδειξη προς κάτι τέτοιο θεωρείται η γαλλική υποβάθμιση από την S&P στο ΑΑ.