Στην αποκατάσταση του καναλιού του Ληθαίου ποταμού που χρησιμοποιείται για την άρδευση της Μητρόπολης αλλά και στον καθαρισμό του κοιμητηρίου Αγίων Δέκα και στην επισκευή της εξωτερικής του περίφραξης, προχώρησε ο Δήμος Γόρτυνας.

Οι εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου και το κόστος καλύφθηκε από ιδία έσοδα. Αναλυτικά έγινε η εκ νέου διάνοιξη του καναλιού που υπήρχε περιμετρικά του Ληθαίου και το οποίο διοχέτευε το νερό του ιστορικού ποταμού στην Μητρόπολη, προκειμένου οι παραγωγοί της περιοχής να αρδεύουν τις περιουσίες τους.

Το κανάλι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις, με αποκορύφωμα την ολική αποκόλληση του τσιμεντένιου φρεατίου που είχε κατασκευάσει η δημοτική αρχή πριν από 6 μήνες. Έτσι τα μηχανήματα του Δήμου, αφού πρώτα δόθηκε το πράσινο φως από την αρχαιολογία, προχώρησαν στον καθαρισμό και στην εκ νέου διάνοιξη του καναλιού και πλέον η άρδευση του Δημοτικού Διαμερίσματος της Μητρόπολης και των γύρω οικισμών, διεξάγεται κανονικά.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από εργασίες στο κοιμητήριο των Αγίων Δέκα. Αφού πρώτα απομακρύνθηκαν τα μπάζα που είχαν συγκεντρωθεί περιμετρικά, στη συνέχεια έγινε η αποκατάσταση της εξωτερικής πέτρινης περίφραξης, η οποία ήταν ετοιμόρροπη. Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του ΤΣ Αγίων Δέκα., Μιχάλης Πηρουνάκης, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Κώστα Τσικνάκη για την άμεση ανταπόκριση στην αποκατάσταση του κοιμητηρίου.

«Σαν τοπικό συμβούλιο είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε με δικά μας έξοδα σε κάποιες απαραίτητες εργασίες στο κοιμητήριο του οικισμού. Τελικά χάρη στην παρέμβαση του αντιδημάρχου Κώστα Τσικνάκη τις εργασίες ανέλαβε ο Δήμος και γι΄ αυτό πρέπει να τους ευχαριστήσω.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πηρουνάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook