Ο εξτρεμιστής Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που δικάζεται στις 16 Απριλίου για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία, είναι ένας από τους χειρότερους δράστες ανθρωποκτονιών τα τελευταία 25 χρόνια.

22 Ιουλίου 2011: Φορώντας στολή αστυνομικού ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανοίγει πυρ εναντίον νεαρών μελών του Εργατικού Κόμματος σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια κοντά στο Όσλο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 69 άνθρωποι.

Λίγο νωρίτερα, ο Μπρέιβικ είχε ανατινάξει βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

16 Απριλίου 2007: Ο Τσο Σέουνγκ-χούι, φοιτητής κορεατικής καταγωγής, σκοτώνει 32 συμφοιτητές και καθηγητές του πριν αυτοκτονήσει στο πανεπιστήμιο Virginia Tech στο Μπλακσμπεργκ της Βιρτζίνια.

Λίγο νωρίτερα είχε στείλει στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ένα βίαιο, ρατσιστικό και παρανοϊκό μανιφέστο μαζί με 27 βίντεο και 43 φωτογραφίες.

28 Απριλίου 1996: Ο Μάρτιν Μπρίαντ 28 ετών ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους στο τουριστικο θέρετρο Πορτ Αρθουρ της Τασμανίας, σκοτώνοντας 35 ανθρώπους. Αμέσως μετά παραμένει επί 18 ώρες σε ξενοδοχείο με τρεις ομήρους.

Συλλαμβάνεται ενός προσπαθούσε να διαφύγει από το κτίριο που φλεγόταν. Καταδικάστηκε σε 35 φορές ισόβια.

19 Απριλίου 1995: Ο 26χρονος Τίμοθι Μακβέι έριξε μικρό φορτηγό με εκρηκτικά στο ομοσπονδιακό κτίριο Αλφρεντ Μάρεϊ της Οκλαχόμα των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 168 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 600.

Ο Μακβέι, που είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Κόλπου συνελήφθη λίγο αργότερα. Η επίθεση αυτή είναι η αιματηρότερη σε αμερικανικό έδαφος πριν από αυτές τις 11ης Σεπτεμβρίου.

5 Δεκεμβρίου 1986: Ο Κάμπο Ελίας Ντελγάδο, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, βετεράνος του Βιετνάμ, σκοτώνει με όπλο και μαχαίρι 29 ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook