Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο προκειμένου να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό τις ζημιές στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, κυρίως στις ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα το έργο των συνεργείων να έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολο. Αντίθετα τα πράγματα στις πεδινές περιοχές είναι σαφώς πιο ομαλά και οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν με πιο ταχείς ρυθμούς.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στον δρόμο Στάβιες-Βαγιονιά, που εκτός από την επίστρωση, έγινε και διαπλάτυνση. Ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας Σταύρος Ξυλούρης εξήρε την προσπάθεια των εργαζομένων και ζήτησε κατανόηση από τους πολίτες καθώς το δαιδαλώδες αγροτικό δίκτυο του Δήμου χρειάζεται χρόνο για να αποκατασταθεί πλήρως.

«Η δημοτική αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων ώστε οι πολίτες να μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς προβλήματα στις περιουσίες τους. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα μηχανήματα του Δήμου, κάνουν υπερπροσπάθεια ώστε να τους επισκευάσουν και πρέπει να τους απονείμουμε τα εύσημα. Δυστυχώς οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί χρόνος για να επισκευαστούν οι δρόμοι στο σύνολό τους» τόνισε ο κ. Ξυλούρης.

Από την μεριά του ο Δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης αναφέρθηκε και στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Γόρτυνας, κάνοντας γνωστό πως έχει έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να προκηρυχθεί διαγωνισμός και να ξεκινήσουν κι εκεί οι εργασίες αποκατάστασης.

«Πρόσφατα είχα συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδη Κουκιαδάκη και Θεανώ Βρέντζου στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, κατά την οποία μεταξύ άλλων ζητήσαμε τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου μας. Με πληροφόρησαν πως άμεσα θα διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός από την Περιφέρεια και ο Δήμος Γόρτυνας θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα. Μάλιστα η Τεχνική μας Υπηρεσία έχει ήδη συντάξει πρόταση με τα σημεία τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.» ανέφερε ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook