Το μήνυμα ελπίδας και προσδοκίας πίσω από την Ιστορία των Παθών που καταλήγουν στην Ανάσταση υπογράμμισαν στα μηνύματά τους για το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος τόνισε στο μήνυμά του πως «αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει η λέξη Πάσχα: έξοδος, ευκαιρία εξόδου από την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει: «Η Ιστορία των Παθών που καταλήγουν στην Ανάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για να μας δείξει ότι υπάρχει ελπίδα και προσδοκία. Εμείς, όλοι μαζί, έχουμε τώρα τη δυνατότητα να δώσουμε ελπίδα και προσδοκία στην Πατρίδα μας λέγοντας την αλήθεια, αρνούμενοι να επαναλάβουμε τη γνωστή ιστορία της δημαγωγίας και του λαϊκισμού».

«Αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει η λέξη Πάσχα: έξοδος, ευκαιρία εξόδου από την κρίση.»Ας πιστέψουμε στις δυνατότητες που έχουμε. Ας προστατεύσουμε τις θυσίες των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Ας κάνουμε με ασφαλή και δίκαιο τρόπο τα επόμενα βήματα» συνέχισε, κλείνοντας: «Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά!»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε, σήμερα, το μέγα μήνυμα: Ότι, μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση».

«Μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη, σχέδιο και αγώνα, όπως κάναμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές αντιξοότητες. Να ξεπεράσουμε την κρίση και να αναστήσουμε τη χαμένη ελπίδα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.

Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε» συνέχισε ο Αντ.Σαμαράς, καταλήγοντας με την ευχή «Καλή Ανάσταση!».

«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι πάντοτε μήνυμα ελπίδας. Για τους Έλληνες εφέτος, όμως, το μήνυμα αυτό δεν είναι δυστυχώς ακόμα η λύτρωσή τους από τους κινδύνους της καταστροφής που απειλούν την Ελλάδα. Είναι όμως μήνυμα προσπάθειας και αγώνα. Του αγώνα που, με ορθή κρίση και φρόνηση, θα οδηγήσει και στην αναγέννηση της πατρίδας» τονίζει στο μήνυμά της η Ντόρα Μπακογιάννη.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook