Στις 8.10 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, με μιάμιση περίπου ώρα καθυστέρηση, έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το κυβερνητικό σκάφος που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα το αναστάσιμο Άγιο Φως.
 Στο Άγιο Φως έγινε υποδοχή αρχηγού κράτους. Με ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια, την Κύπρο και προς όσες Ορθόδοξες Εκκλησίες το έχουν ζητήσει.
Στο αεροδρόμιο το \’Άγιο Φως υποδέχθηκε ο Μεικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών του υπ. Εθνικής Άμυνας. Παρών ο υπ. Υποδομών Μάκης Βορίδης και εκπρόσωποι της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδας ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.
Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός το μετέφερε στην Εξάρχεια του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα απ΄ όπου θα το πάρουν οι ιερείς των εκκλησιών των Αθηνών και πλήθος πιστών που βρίσκονται από νωρίς στο μετόχι.
Επί κεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook