Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εδώ και τέσσερις περίπου μήνες.

Η οικονομική δυσπραγία, που προέρχεται από την καθυστέρηση της εισροής της τακτικής χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με τα χρέη του Ιδρύματος σε ΔΕΚΟ και άλλες παροχές έρχονται να τινάξουν τη λειτουργία… στον αέρα.

Μέσα στο βουνό των προβλημάτων προστίθεται και η βεβαίωση από το δικαστήριο για κατάσχεση του ποσού των 800.000 ευρώ, μετά από κινήσεις που πραγματοποίησαν εργολάβοι καθαριότητας και συντήρησης. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως το Πανεπιστήμιο ακόμη κι αν λάβει το ίδιο ποσό χρηματοδότησης σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή 6.250.000 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει μόνο τα χρέη του και τις βεβαιωμένες κατασχέσεις των εργολάβων.

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα δύο τελευταία χρόνια. Η κρατική χρηματοδότηση όλο και συρρικνώνεται και καθυστερεί να καταβληθεί στο Ίδρυμα, με αποτέλεσμα να χρέη του προς τρίτους να αυξάνονται αισθητά.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως παρουσιάστηκε το 2011, χρονιά που το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε με έλλειμμα εκατομμυρίων, ποσό το οποίο μεταφέρεται και στο 2012.

Από τις αρχές του έτους το τοπικό Ίδρυμα ήρθε αντιμέτωπο με ενημερώσεις ΔΕΚΟ για διακοπή παροχών, καθώς δεν είχε εξοφλήσει λογαριασμούς. Κι όλο αυτό προέρχεται από την καθυστέρηση της καταβολής της τακτικής χρηματοδότησης από το κράτος.

Tαχυδρόμος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook