Ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκεντρώσεις ταυτόχρονα στο Παρίσι αποκορυφώνοντας τις προσπάθειές τους να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις οποίες μοιάζει πιθανή η επιστροφή της κεντροαριστεράς στην εξουσία, έπειτα από 17 χρόνια διακυβέρνησης από τη συντηρητική παράταξη στη Γαλλία.

Ο Σαρκοζί θα μιλήσει στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ, την μεγαλύτερη, ιστορική πλατεία του Παρισιού, όπου ο μονάρχης Λουδοβίκος ο 16ος είχε οδηγηθεί στην γκιλοτίνα μετά την επανάσταση του 1789.

Ο Ολάντ, ο οποίος συνεχίζει να είναι ο επικρατέστερος νικητής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρόκειται να μιλήσει ταυτόχρονα μπροστά στο Σατό ντε Βανσέν, ένα ανακτορικό κάστρο στο ανατολικό άκρο της πόλης που είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν εργάτες το 1791.

Μια σειρά δημοσκοπήσεων που έγιναν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγεί μειώνονται, καθώς η πρόσφατη άνοδός του φάνηκε να μην επαρκεί.

Ο Ολάντ φέρεται ότι ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και εκλέγεται με διαφορά από 9 ως 14 μονάδων στον δεύτερο.

Ενώ η ομάδα του Ολάντ μοιάζει ήρεμη, οι συνεργάτες του Σαρκοζί προσπαθούν εντατικά να ανατρέψουν την εικόνα, καθώς η εκστρατεία του μοιάζει να έχει απολέσει το σφρίγος της.

Αφού αποπειράθηκε να προβάλλει μια ιδιαίτερα σκληρή στάση στα ζητήματα της μετανάστευσης και της προστασίας των γαλλικών προϊόντων για να προσελκύσει ψηφοφόρους της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, πλέον ο πρόεδρος λέει ότι είναι ένας υποψήφιος που επιδιώκει να προσελκύσει ψήφους από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν σε μία ως δύο τηλεμαχίες, αλλά αφού διεξαχθεί ο πρώτος γύρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook