Το ψηφοδέλτιο που πέρασε από σαράντα κύματα, παρουσιάζεται αύριο στις 12.30 στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο λόγος για το ψηφοδέλτιο Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο για να κλείσει την Μεγάλη Τετάρτη έπρεπε να τοποθετηθούν δύο ονόματα που δεν είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιοι. 

Την ώρα που σε σχέση με άλλες αναμετρήσεις σε αυτή την διαδικασία υπήρχε η ανάγκη για έναν λιγότερο υποψήφιο αφού το Νομό Ηρακλείου επέλεξε ο πρόεδρος Β. Βενιζέλος. 

Προσπάθεια συσπείρωσης με στόχο το 40% 

Οι δυσκολίες που εντοπίστηκαν στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου το προηγούμενο διάστημα , κατά την αυριανή παρουσίαση θα αποτελούν παρελθόν αφού τα τοπικά στελέχη θα επιδιώξουν ενόψει και της επίσκεψης Βενιζέλου να στείλουν μήνυμα νίκης αφού οι ημέρες που απέμειναν για τις εκλογές δεν είναι πολλές για να επέλθει ομαλά η όποια συσπείρωση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηρακλείου. 

Μάλιστα σύμφωνα με κορυφαία τοπικά στελέχη ο στόχος για τις εκλογές σε επίπεδο Ηρακλείου είναι ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 40%. Μάλιστα εκτιμούν τα ίδια στελέχη πως δεν είναι απίθανο να έρθει, όσο κι αν ακούγεται κάτι περισσότερο από αισιόδοξο.

Δυσαρέσκεια στην Ιπποκράτους για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου

Πάντως στην Ιπποκράτους δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεια τους για την δυστοκία που παρουσιάστηκε στην εξεύρεση υποψηφίων, με δεκάδες να είναι τα στελέχη που αρνήθηκαν να μετέχουν στην δύσκολη αναμέτρηση του Μάη.

 Χαρακτηριστικό είναι πως δύο ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις υπήρχαν υποψήφιοι που δεν είχαν ιδέα ότι θα βρίσκονται στις λίστες και το έμαθαν τηλεφωνικά από το γραφείο του Βενιζέλου, με συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να τους καλούν σε επιστράτευση. 

Στο κλίμα αυτό οι δέκα Ηρακλειώτες υποψήφιοι θα παρουσιαστούν αύριο στη Ν.Ε. και θα κληθούν να δώσουν τη μάχη των εκλογών και τα τοπικά στελέχη να προετοιμάσουν το κλίμα για την κάθοδο Βενιζέλου την Παρασκευή. 

Μανώλης Αλεξάκης