Πραγματικότητα κάνει την ιστορία του Χάρι Πότερ και του Hogwarts ο 68χρονος Oberon Zell-Ravenheart, ο οποίος ίδρυσε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ζει, την πρώτη σχολή μαγείας.

Τον ρόλο του Dumbledore έχει αναλάβει ο άνδρας, που αφιέρωσε τη ζωή του στη σπουδή των Σκοτεινών Τεχνών, ενώ ακόμη και για τα ψώνια του βγαίνει στον δρόμο με τη στολή και το ραβδί του.

Ύστερα από πολλά χρόνια μελετών και σπουδών ο Oberon Zell-Ravenheart άνοιξε την πρώτη επίσημη ακαδημία μαγείας, την Grey School of Wizardry. «Αν έχεις διαβάσει για τον Χάρι Πότερ και αναρωτιέσαι αν οι μάγοι πράγματι υπάρχουν, είτε πίσω από κρυμμένες αποβάθρες τρένων είτε σε μυστικές κοινωνίες, σας διαβεβαιώ ότι είμαστε πραγματικοί!», δηλώνει ο άνδρας όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

H σχολή του είναι επίσημα αναγνωρισμένη από τη νομοθεσία της Πολιτείας και διδάσκονται 16 μαθήματα μαγείας, όπως αλχημεία, τερατολογία, γήτεμα αλόγων, χρήση μαγικού ραβδιού, ξόρκια. Οι μαθητές που φοιτούν στη σχολή διαχωρίζονται σε 4 Οίκους: Winds, Undines, Gnomes και Salamanders, και όπως και στις τάλιες του Χάρι Πότερ, μαθαίνουν τεχνικές άμυνας κατά των Σκοτεινών Τεχνών.

\"\" 

«Στον κόσμο των μάγων, με αποκαλούν Dumbledore», λέει ο Oberon. «Αλλά πριν από τον Χάρι Πότερ, με αποκαλούσαν Μέρλιν ή Γκάνταλφ».
Ο πρώην δάσκαλος και σύμβουλος, δίδασκε σε επίδοξους μάγους πολύ πριν η JK Rowling εμπνευστεί τον Χάρι Πότερ.

Η Grey School αριθμεί 735 σπουδαστές, από τους οποίους ο Oberon υποστηρίζει ότι οι 100 είναι κάτω των 18 χρόνων. Μέχρι στιγμή το κολέγιο λειτουργεί online με τακτική φυσική παρουσία στο κτίριο της σχολής. Οι μαθητές φοιτούν επί επτά χρόνια και κατά την αποφοίτησή τους λαμβάνουν δίπλωμα μαγείας.
«Διδάσκουμε, Μαθηματική Μαγεία, Κοσμολογία και Μεταφυσική, Κβαντική εμπλοκή, βοτανολογία και όλες τις αρχαίες επιστήμες», επισημαίνει ο Οberon. Ωστόσο, τώρα ο άνδρας επιδιώκει να αγοράσει και να μεταφέρει τη σχολή του στη St. Helena στη Montana για να προσφέρει πλέον κανονική φοίτηση στους επίδοξους μάγους, όπως ακριβώς και το Hogwarts.

\"\"Ο Oberon συνεργάζεται με τη σύζυγό του για να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του, τη Morning Glory, την οποία γνώρισε σ’ ένα φεστιβάλ το 1973 και την παντρεύτηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά. «Είναι το ταίρι μου. Τα έχουμε όλα κοινά. Οι μάγοι πιστεύουν ότι είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να έχω ισχυρότερο δεσμό από αυτόν που έχω με τη Morning Glory».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook