Σχεδόν έξι ώρες κράτησε η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σχέση με τις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εκκρεμεί πάντως η απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στην Ευελπίδων λίγο πριν από τις 10. Οι δικηγόροι του έθεσαν σειρά ζητημάτων για την κατηγορία που του αποδίδεται και για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Κατέθεσαν ακόμη αίτημα για νέα προθεσμία που απορρίφτηκε.

Τελικά η απολογία του πρώην υπουργού άρχισε λίγο πριν τις 12:00.

Ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα 15-20 σελίδων στον ανακριτή στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ και ζητά μάλιστα να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του.

Σχετικά με τα αντιπυραυλικά συστήματα ΤΟR M1 θα επιφυλαχθεί να λογοδοτήσει σε άλλη χρονική στιγμή λόγω της ογκωδέστατης  δικογραφίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook