Με τα πανιά «φουσκωμένα» από τις δημοσκοπήσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στα άλλα κόμματα, έχει ξεκινήσει η «μάχη του σταυρού» των υποψηφίων, αν και τα ψηφοδέλτια δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί.

Ο Μανόλης Γλέζος, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο real.gr, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ για τη δεύτερη θέση δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Άλλες συνιστώσες επιμένουν για τον Γιάννη Θεωνά, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και άλλες τη θέση-εάν εκλεγεί και δεύτερος βουλευτής από το Επικρατείας-να την καταλάβουν εκ περιτροπής, ο Κώστας Αθανασίου, Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ένα ακόμα πρόσωπο.

ΣΤΗΝ Α΄ΑΘΗΝΑΣ: Υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα είναι και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας. Φαβορί για τη μια ή δυο, σύμφωνα με τους πλέον αισιόδοξους, θέσεις που απομένουν είναι η Ζωή Κωνσταντονπούλου, δικηγόρος, κόρη του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ και ο Νίκος Βούτσης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς. Υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών είναι και ο δημοσιογράφος, βουλευτής Επικρατείας στην προηγούμενη Βουλή, Βασίλης Μουλόπουλος, αλλά και ο Τάσος Κορωνάκης, εκ των «σκληρών» της ΠΓ του ΣΥΝ, η Ερμίνα Κυπριανίδου επίσης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μηλιός και ο αθλητικογράφος Γιάννης Μαμουζέλος.

ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, όπως αποκαλύπτει ο real.gr, θα είναι υποψήφιος και στην Αιτωλοακαρνανία, διευκρινίζοντας πάντως την πρόθεσή του να κρατήσει τελικά την έδρα της Α΄ Αθηνών. Για το συγκεκριμένο νομό προορίζεται (αντί της Β΄ Αθηνών που ήταν στις προηγούμενες εκλογές και την Αττική που αρχικά προγραμματιζόταν) ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος, πρώτος μεταδικτατορικός Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών. Τη θέση ωστόσο διεκδικούν και οι Πάνος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Κολοβός νεαρός πολιτικός μηχανικός.

ΣΤΗΝ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ: Παρότι οι έδρες εκτιμάται ότι θα είναι το λιγότερο 5, ενώ ενδέχεται να ανέλθουν και σε οκτώ, ο ανταγωνισμός των στελεχών για μια έδρα αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός. Η Σοφία Σακοράφα, κατά κοινή παραδοχή, θα είναι μακράν η πρώτη, ενώ για τη θέση στην πεντάδα «φαβορί» θεωρούνται οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης. Μάχη για την έδρα θα δώσουν η Νάντια Βαλαβάνη, η Ρένα Δούρου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ «άγνωστος Χ» είναι ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, για πολλούς ικανός να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Στη Β΄ Αθηνών, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι υποψήφιος και ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος προφανώς και θα διεκδικήσει έδρα, ενώ άλλες αξιόλογες υποψηφιότητες είναι αυτές του Κώστα Ήσυχου, του Νίκου Μανιού, του Μάκη Μπαλαούρα, του Αντώνη Νταβανέλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

real.gr