Η πυρκαγιά που προήλθε κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης σε ένα εργαστήριο πυρηνικής έρευνας στο Άινταχο των ΗΠΑ, ξέσπασε στην οροφή ενός κτιρίου από το συγκρότημα, πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και η φωτιά κατασβέστηκε, όπως τόνισαν στελέχη του εργαστηρίου.

Στο συγκεκριμένο κτίριο δεν βρίσκονταν ραδιενεργά υλικά.

Η πυρκαγιά προκάλεσε την απομάκρυνση περίπου 100 εργαζομένων από το κτίριο, που αποτελεί τμήμα μιας εγκατάστασης που ονομάζεται Συγκρότημα Υλικών και Καυσίμων, όμως η φωτιά κατασβέστηκε και δεν υπήρξε έκλυση ραδιενέργειας, είπε ο Κρεγκ Σαλ, εκπρόσωπος του Εθνικού Εργαστηρίου του Άινταχο.

Το εργαστήριο βρίσκεται στην έρημο, περίπου 61 χλμ. από την πόλη Άινταχο Φολς. Στις ίδιες εγκαταστάσεις 16 εργαζόμενοι είχαν εκτεθεί σε ραδιενέργεια το Νοέμβριο του 2011 όταν σημειώθηκε ατύχημα ενώ ετοιμάζονταν να βγάλουν μια ράβδο αναλωθέντος πλουτωνίου από αντιδραστήρα που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Μια εβδομάδα αργότερα, ένα άλλο ατύχημα είχε αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο με εγκαύματα από μια χημική αντίδραση.

Στο εργαστήριο, το μεγαλύτερο του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, εργάζονται περίπου 6.000 υπάλληλοι και συμβασιούχοι.