Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ «Γκίνες» θα επιδιώξουν να κατακτήσουν δύο χιονοδρόμοι από το Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Πιέτρο Σιμονέτι, συντάκτη του βρετανικού περιοδικού σκι «Good Ski Guide» και την Έρικα Πλέσκο. Οι δύο σκιέρ ξεκίνησαν το εγχείρημα τους στις 24 Φεβρουαρίου από την Αγγλία, θέλοντας να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κάνει σκι σε τριάντα ευρωπαϊκές χώρες, σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου το «δίδυμο» θα βρεθεί στη Νάουσα και την επομένη μέρα θα κάνει σκι στις πλαγιές του χιονοδρομικού Τρία-Πέντε Πηγάδια. Το χιονοδρομικό κέντρο της Ημαθίας είναι ένας από τους συνολικά τριάντα σταθμούς των χιονοδρόμων, στόχος των οποίων είναι να δοκιμάσουν τα όρια της αντοχής κι επιμονή τους, την αφοσίωση και την εμπειρία τους στο άθλημα και να στείλουν ένα μήνυμα: τη βελτίωση του περιβάλλοντος, στο οποίο ζούμε.

Η ομάδα των χιονοδρόμων, καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, καλούνται να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τις προκλήσεις του αθλήματος, καθώς θα κάνουν σκι σε ορεινά περάσματα, μεταμεσονύχτιο σκι και διέλευση συνόρων.

Οι χιονοδρόμοι ξεκίνησαν από την Αγγλία, ενώ έκαναν σκι στη Σκοτία, την Ισπανία, την Ανδόρα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Σλοβενία. Μετά την Ελλάδα θα μεταβούν για σκι στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία και το μακρύ ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί, με δύο τελευταίες στάσεις, στη Σουηδία και τη Νορβηγία.