Σε δραματική φτώχεια και κουπόνια φαγητού μεταφράζεται ο όρος «οικονομική ύφεση» για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Νέας Υόρκης, αφού σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας στην πόλη που χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ένας στους πέντε ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποσιτιστεί για το έτος 2010 έχει εκτοξεύσει το ποσοστό στο 21% του πληθυσμού, αφού έχουν καταγραφεί 100.000 περισσότεροι φτωχοί από την προηγούμενη χρονιά.

Η σκληρή πραγματικότητα θέλει ένα στα τέσσερα παιδία ηλικίας κάτω των 18 ετών να ζουν μέσα στη φτώχεια, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η μελανή εικόνα της ζωής των απόκληρων της πρωτεύουσας του καπιταλισμού ολοκληρώνεται από το στοιχείο ότι περίπου 1,8 εκατ. πολίτες της Νέας Υόρκης (ένα στα πέντε νοικοκυριά) στηρίζεται πλέον εξ ολοκλήρου σε κουπόνια φαγητού, ενώ ολοένα και περισσότεροι δεν έχουν ασφάλεια υγείας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν μειωθεί και οι τιμές για στέγη έχουν πέσει κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook